Андрієво-Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

День Української Державності

Дата: 28.07.2023 12:07
Кількість переглядів: 130

Сьогодні, 28 липня, в нашій країні святкують День Української Державності. Так, це нове державне свято - йому вже 2 роки, але воно дуже важливе для нашого народу. Також в цей день всі християни вшановують Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі. І це не дивно, що в цей день ми відзначаємо обидва свята, адже вони мають між собою зв'язок.

В День Української Державності ми вшановуємо кожен етап нашого державотворення - від часів Київської Русі до сьогодення, нашу тисячолітню історію становлення нашою країни та нації. Саме наша столиця, наш славетний Київ є центром, та початком нашої історії. За часів Русі зародилися наші українські традиції: герб, гривня, культура в цілому. Саме завдяки Володимиру Великому ми маємо наш тризуб та християнство, що було на той час цивілізаційним вибором, давши нам неймовірний розвиток в політичних, економічних та культурних сферах. Тим самим збільшуючи зв'язок з багатьма середньовічними європейськими країнами.

Наші традиції та культуру продовжили розвивати і зокрема, Галицько-Волинське князівство, козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна. Упродовж всієї нашої історії ми завжди боролися за свою свободу та здобуття державності. І ми не повинні все це забувати, адже наша історія є дуже важливою зброєю с сучасному світі з великим потоком інформації та джерел.

Тому ми, українці, зобов'язані знати і пам'ятати кожний етап становлення нашої нації, та передавати наші знання, культуру та традиції з покоління в покоління. Бо наша історія була, є і буде жити вічно! Слава Україні!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь