A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андрієво-Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

№766 Про внесення змін до Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Андрієво-Іванівської сільської ради на 2020-2023 роки

Дата: 21.02.2023 10:22
Кількість переглядів: 163

 

УКРАЇНА

АНДРІЄВО-ІВАНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРЕЗІВСЬКОГО  РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

    Р І Ш Е Н Н Я

38 сесії Андрієво-Іванівської сільської ради VIII скликання

 

« 14 »  лютого  2023 р.                        с.Андрієво-Іванівка                 №766

 

Про внесення змін до Програми цивільного захисту,

техногенної та пожежної безпеки Андрієво-Іванівської

сільської ради на 2020-2023 роки

 

 

Керуючись статтями 11, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 09.01.2014 №11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту» та клопотань 29 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області від 16.08.2022 року №582-583, з метою підвищення рівня захисту населення від надзвичайних ситуацій, спричинених пожежами, запобігання надзвичайних ситуацій у закладах галузі освіти, соціального захисту, охорони здоров’я Андрієво-Іванівська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни на 2023 рік та викласти у новій редакції додатки 1, 2 та 3 Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Андрієво-Іванівської сільської ради на 2020-2023 роки (далі - Програма), затвердженої рішенням сесії від 26.04.2021 року №59 «Про затвердження програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Андрієво-Іванівської сільської ради на 2020-2023 роки» (додається).

 

  1. Відділу фінансів Андрієво-Іванівської сільської ради передбачити видатки у 2022 році для реалізації заходів передбачених Програмою.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на відділ земельних відносин, архітектури, містобудування, комунальної власності та надзвичайних ситуацій Андрієво-Іванівської сільської ради.

 

 

 

Сільський голова                                                                    Олександр ГВОЗДІК

 

 

 

 

 

                                                                                                                                   Додаток

до Програми

 

ПАСПОРТ

програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки на території

Андрієво-Іванівської сільської ради на 2020-2023 роки

 

  1.  

Ініціатор розроблення програми

Березівське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області

  1.  

Розробник програми

Березівське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області

  1.  

Співрозробник програми

Андрієво-Іванівська сільська рада

 

  1.  

Відповідальні виконавці                програми

Андрієво-Іванівська сільська рада, Березівське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області,

29 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області

  1.  

Учасники програми

Андрієво-Іванівська сільська рада, Березівське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області,

29 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області

  1.  

Термін реалізації програми

2020-2023 роки

  1.  

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні               програми

Бюджет сільської територіальної громади

  1.  

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього (тис. грн.), у т.ч.:

240,0

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення сільської ради

від 14.02.2023р. 766

 

Програма

цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки на території

Андрієво-Іванівської сільської ради на 2020-2023 роки

 

  1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Відповідно до статті 19 Кодексу цивільного захисту України до повноважень органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту належить забезпечення цивільного захисту на відповідній території, а також розроблення та забезпечення реалізації місцевих програм у цій сфері, зокрема спрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, забезпечення техногенної та пожежної безпеки.

Відповідно до Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні пріоритетним напрямком діяльності  органів місцевого самоврядування базового рівня є забезпечення належного захисту населення і територій громад від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, в першу чергу попередження та гасіння пожеж.

Внаслідок зміни клімату, що відбувається в останні 30 років, кількість надзвичайних ситуацій природного характеру має сталу тенденцію до збільшення та зростання їх інтенсивності.

В цих умовах особливу актуальність мають попереджувальні заходи, спрямовані на зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру та адаптаційні заходи, спрямовані на зменшення збитків від надзвичайних ситуацій природного характеру, підвищення рівня безпеки населення і захищеності територій від наслідків таких ситуацій.

Ліквідація наслідків аварій, катастроф, стихійних лих та пожеж потребує значних зусиль та залучення великої кількості особового складу і техніки підрозділу оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Між тим матеріально-технічне оснащення сил цивільного захисту не відповідає сучасним вимогам. Вся пожежно-рятувальна техніка потребує оновлення.

На території сільської ради існує проблема із забезпечення пожежної безпеки в сільській місцевості, де щороку виникає майже 70 % від загальної кількості усіх пожеж, а гасіння їх значно ускладнюється через затримку з прибуттям до місця пожежі єдиного пожежно-рятувального підрозділу 29 ДПРЧ 8ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області. На території сільської ради розташовано 12 населених пунктів. Радіус обслуговування пожежно-рятувальним підрозділом згідно нормативних документів складає 5 км. Створення нових підрозділів потребує належного фінансування.

Також, існує високий ризик загибелі людей на місцевості, яка забруднена вибухонебезпечними предметами часів Другої Світової війни та проблема з підтопленням вулиць та територій населених пунктів сільської ради.

Розроблення програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки на території Андрієво-Іванівської сільської ради на 2020-2023 роки (далі –Програми) викликана необхідністю належного забезпечення реагування на надзвичайні ситуації (події), стихійні лиха та пожежі, їх попередження та надання невідкладної допомоги постраждалому населенню. 

 

  1. Визначення мети Програми

 

Метою Програми є впровадження заходів щодо підвищення рівня безпеки життєдіяльності населення селищної ради і захищеності території від пожеж, надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, зниження ризику виникнення таких ситуацій, забезпечення своєчасної протидії пожежам, захисту населення, навколишнього природного середовища, об’єктів та майна від їх наслідків, створення належних умов для ефективної діяльності 29 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області.

 

3. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки виконання Програми

 

Комплекс запланованих заходів забезпечить вирішення найгостріших проблемних питань у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, що існують в Андрієво-Іванівській сільській раді на теперішній час.

У рамках Програми передбачається здійснити ряд заходів, які обґрунтують вибір оптимального розв’язання проблемних питань забезпечення техногенної та пожежної безпеки, запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій та заходів підвищення рівня цивільного захисту населення, території та об’єктів Андрієво-Іванівської сільської  ради.

Зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, недопущення загибелі і травмування людей під час надзвичайних ситуацій (подій) можливо шляхом підвищення рівня готовності сил цивільного захисту, які дислокуються на території Андрієво-Іванівської сільської  ради, вжиття комплексу попереджувальних заходів щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, а також обізнаності населення щодо дій у разі їх виникнення.

З цією метою передбачається:

  • відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2015 №775 створити місцевий матеріальний резерв з метою надання невідкладної допомоги постраждалому населенню, здійснення заходів, спрямованих на запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та проведення відновлювальних робіт;

  • підвищити рівень оперативної готовності 29 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, небезпечних подій та гасіння пожеж;

 

  • забезпечити безпеку населення, його життєдіяльності та провадження господарської діяльності шляхом очищення території і об’єктів Андрієво-Іванівської сільської  ради, забруднених вибухонебезпечними предметами;

  • провести навчання населення з питань пожежної безпеки щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій;

  • сприяти створенню в сільській місцевості підрозділів місцевої пожежної охорони;

  • розчистити дренажні канали та автомобільні мости від сміття та гілля для безпечного проходження дощових паводків та талої води.

 

Фінансування Програми здійснюється з бюджетуселищної територіальної громади та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Обсяги та джерела фінансування Програми викладені в додатку 2.

Орієнтовний обсяг бюджетного призначення за рахунок бюджету сільської територіальної громади 240,0 тис. грн.

Обсяги фінансування Програми уточнюються під час складання проекту бюджету сільської територіальної громади на відповідний рік та здійснюються в межах бюджетних призначень, затверджених на відповідний рік.

Строк реалізації Програми – 2020 - 2023 роки.

 

4.  Напрями діяльності та заходи Програми

 

Напрямами реалізації Програми є:

  • створення місцевого матеріального резерву для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації (події) та надання невідкладної допомоги постраждалому населенню;

  • забезпечення боєздатності 29 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області та належного реагування на надзвичайні ситуації та події, гасіння пожеж;

  • приведення території, забрудненої боєприпасами та іншими вибухонебезпечними предметами у безпечний стан;

  • навчання населення з питань пожежної безпеки;

  • забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах сільської ради;

  • розчищення дренажних каналів та автомобільних мостів від сміття та гілля для безпечного проходження дощових паводків та талої води.

Напрями діяльності та заходи Програми наведені у додатку 3.

 

  1. Очікувані результати та ефективність Програми

 

Виконання заходів Програми дозволить:

  • підвищити рівень оперативного та комплексного реагування на надзвичайні ситуації;

  • створити  місцевий матеріальний резерв за рахунок накопичення запасів паливно-мастильних матеріалів, необхідних для запобігання можливим надзвичайним ситуаціям (подіям) та ліквідації їх наслідків;

  • підвищити готовність до дій за призначенням сил та засобів сільської ради для ефективного виконання завдань з рятування людей, гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій;

  • мінімізувати загрозу настання нещасних випадків від поводження з вибухонебезпечними предметами;

  • створити безпечні умови життєдіяльності, провадження господарської діяльності та проживання населення;

  • підвищити рівень обізнаності населення правилам з питань пожежної безпеки, діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій та правилам здорового способу життя;

  • забезпечити у кожному населеному пункті сільської ради гарантований рівень пожежної безпеки;

  • мінімізувати збитки від проходження дощових паводків та талої води.

 

6. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

Реалізація Програми забезпечується Березівським районним управлінням ГУ ДСНС України в Одеській області, 29 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області, Андрієво-Іванівської сільської  ради, підприємствами, установами і організаціями в межах встановленої чинним законодавством компетенції.

Контроль за цільовим та ефективним використанням коштів,                        спрямованих на забезпечення виконання Програми, здійснюють головні              розпорядники коштів, відповідальні за виконання окремих завдань і заходів Програми.

Виконавці Програми інформують сільську раду про стан виконання заходів, визначених даною Програмою, до 10 липня та 10 січня щорічно.

Контроль за виконанням Програми покладено на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва сільської ради.

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до Програми

 

Ресурсне забезпечення

програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки

 Андрієво-Іванівської сільської ради Березівського району Одеської області

на 2020-2023 роки

 

тис. грн.

 

Джерела фінансування

Обсяг коштів, які

Пропонується залучити для виконання

Програми,

У тому числі за роками (тис. грн.)

 

2020

рік

2021

рік

2022

рік

2023

рік

Всього

Бюджет Андрієво-Іванівської сільської ради

 

-

 

15,0

 

75,0

 

150,0

 

240,0

 

 

Секретар Андрієво-Іванівської сільської ради                        Катерина ЧЕПИС

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3

до Програми

Напрями діяльності та заходи

програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки

 Андрієво-Іванівської сільської ради Березівського району Одеської області

на 2020-2023 роки

з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк

вико

нання

Виконавці

 

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (тис. грн.)

Очікуваний результат

всього

2020

2021

2022

2023

1.

1.1 Створення місцевого матеріального резерву для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації, події, вивезення вибухонебезпечних предметів та надання невідкладної допомоги постраждалому населенню

Закупівля, у т.ч.

2020-2023

29 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області

Бюджет Андрієво-Іванівської сільської ради

133,0

0,0

15,0

40,0

78,0

Підвищення рівня готовності органів влади до ліквідації надзвичайних ситуацій

1. Автобензину марка А-92

 

2020 рік – 0

2021 рік – 0,5 т.

2022 рік – 0

2023 рік – __т.

 

2. Будівельних матеріалів для проведення ремонту в приміщенні частини, газодимокамері та складського приміщення

 

 

 

 

137,0

 

 

 

 

 

40,0

 

 

 

 

0,00

 

 

 

 

 

0,00

 

 

 

 

15,0

 

 

 

 

 

0,00

 

 

 

 

0,0

 

 

 

 

 

40,0

 

 

 

 

 

122,0

 

 

 

 

 

0,00

 

 

2. Спеціалізованої аварійно-рятувальної техніки та оснащення відповідною комплектацією та обладнанням для забезпечення роботи штабу з НС, виконання аварійно-рятувальних робіт:

2020 рік – мотопомпу для відкачування брудної води-1 шт.,- компресор-1 шт., турбінку-1шт., електрозварювальний агрегат-1 шт., бензопилу- 1 шт.;

2021 рік-електростанцію потужністю 5 кВт-1 шт., - пневматичні ножиці-1 шт.;

2022 рік – формений одяг;

2023 рікзапчастини на  пожежно-рятувальні автомобілі та спецтехніку

 

 

 

50,0

0,0

0,0

35,0

15,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

2.1 Організація та проведення навчання населення та персоналу потенційно небезпечних об’єктів щодо дій під час виникнення та ліквідації наслідків НС

Проведення командно-штабних навчань з районними службами цивільного захисту, у т.ч.: забезпечення авто бензином А – 92 – 0,5 тонн щороку

2020-2023

29 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області

Бюджет Андрієво-Іванівської сільської ради

13,0

0,0

0,0

0,0

13,0

Підвищення боєготовності до дій за призначенням сил та засобів області на ефективне виконання завдань рятування людей, гасіння пожеж та ліквідації НС

3.

Забезпечення пожежної безпеки у населених пунктах

3.1 Утворення та забезпечення функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони, МПК у тому числі (передбачити закупку пожежного автомобіля)

2020-2023

Андрієво-Іванівська сільська рада

Бюджет Андрієво-Іванівської сільської ради

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

 

Збезпечення у кожному населеному пункті області гарантованого рівня пожежної безпеки

 

 

Андрієво-Іванівська сільська рада

(1 од.)

2020

Андрієво-Іванівська сільська рада

Бюджет Андрієво-Іванівської сільської ради

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

 

 

 

Андрієво-Іванівська сільська рада

(1 од.)

2021

Андрієво-Іванівська сільська рада

Бюджет Андрієво-Іванівської сільської ради

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

 

 

 

Андрієво-Іванівська сільська рада

(1 од.)

2022

Андрієво-Іванівська сільська рада

Бюджет Андрієво-Іванівської сільської ради

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

 

 

 

Андрієво-Іванівська сільська рада

(1 од.)

2023

Андрієво-Іванівська сільська рада

Бюджет Андрієво-Іванівської сільської ради

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

 

 

 

3.2 Приведення шляхів евакуації, автоматичних систем протипожежного захисту, оброблення дерев’яних конструкцій вогнезахисним розчином систем оповіщення людей про пожежу, електрообладнання будівель у відповідності до вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів у сфері пожежної та техногенної безпеки (1 од.)

2020-2023

Андрієво-Іванівська сільська рада

Бюджет Андрієво-Іванівської сільської ради

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

Забезпечення пожежної безпеки архівних віддлів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РАЗОМ

 

 

 

240,0

0,0

15,0

75,0

150,0

 

 

       Секретар Андрієво-Іванівської сільської ради                             Катерина ЧЕПИС

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь