Андрієво-Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Інформація про підсумки та напрями роботи Андріево - Іванівської сільської ради у 2021 році

Дата: 12.06.2021 17:59
Кількість переглядів: 1615

ШАНОВНА ГРОМАДО!

В своїй передвиборчій програмі я зазначав, що насамперед я прийшов працювати, і обіцяв що жодна людина, жоден населений пункт не буде без моєї уваги. Я відчував що це буде важка праця, але я знав на що йшов.

Пройшло практично сім місяців моєї роботи на посаді голови Андрієво – Іванівської сільської ради. В перші місяці вирішувалися організаційні питання, створення « відділу освіти, культури, молоді і спорту », « відділу фінансів », « земельного відділу », « територіального центру соціального обслуговування », це кропітка робота і вкрай необхідна для функціонування нашої громади. Головною проблемою був підбір професійних кадрів, їх дефіцит відчувається і сьогодні.

Необхідно зазначити, що на балансі сільської ради немає практично ніякої техніки ( окрім трактора ДТ – 75 ), що не дозволяє проводити будь-які роботи самостійно.

Плануємо придбати автомобіль для вивозу сміття та інших робіт, трактор багатофункціональної дії. Створюється комунальне господарство.

Повсякденно на контролі вуличне освітлення всіх населених пунктів, хоча багато залежить від оперативності старостів сіл.

В зв’язку з відсутністю техніки велику допомогу у вирішенні проблем громади надають фермерські господарства: ПП « ЗЕМЛЯ » Грищенко Б.Т., Ф/Г « ОРІОН » Кістрюга В.А., ТОВ « ІСАЄВСЬКА  МТС » Албул А.Ю., ТОВ «МІЧУРІНА » Марцинковська  К.М., Павлій В.Г. Бебко М.Д. Літвінюк Р.В. та ін. З їх допомогою завезено пісок на всі кладовища, засипано частку  дороги до кладовища с. Левадівка, по всім населеним пунктам упорядковано сміттезвалища, хоча в цьому напрямку треба ще багато зробити. Проведено роботи в с. Ісаєве по відводу води при стихійних зливах, після закінчення ремонту трактора ця робота буде продовжена.

На громадських роботах по всіх населених пунктах працювало 41 чоловік, витрачено 231т. грн. заробітної плати. Упорядковано обочини доріг, довкілля біля адмінбудинків, шкіл, спортивних площадок, біля 130 тон відпрацьованого асфальтового покриття використали на засипку вибоїн доріг в межах с. Скосарівка, с. Левадівка, с. Ісаєве де це вкрай було необхідно.

В с. Богданівка вивезено намул ( та розчищено узбіччя щоб в подальшому не було підтоплення будинків) а це близько 4000 м.3 грунта.

В шкільній столові с. Левадівка та музеї Степана Олійника проведено опалення. Практично жодне звернення директорів шкіл не остається поза моєю увагою.

Незабаром розпочнеться великий обсяг робіт:

  •  капітальний ремонт споруд Андрієво – Іванівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини на що виділено 2.8 млн. грн з яких 1.8 млн. субвенція держави при сприянні народного депутата С. Чернявського 1.0 млн. кошти місцевого бюджету.
  • Поточний ремонт Богданівського будинку культури - 200 тис. кошти державного бюджету.
  • Поточний ремонт ФАПів с. Скосарівка. С. Богданівка, с. Веселе - до  100т.грн. кошти місцевого бюджету.
  • Поточний ремонт дитячого садка с. Настасіївка - до 200 тис. грн місцевого бюджету.
  • Вуличне освітлення с. Андрієво – Іванівка, с. Богданівка - виділено 660 тис. з обласного бюджету за сприяння депутата обласної ради Хачатрян К.А.
  • Капітальний ремонт приміщення (частково) Центру дозвілля с. Андрієво – Іванівка - 290 тис. кошти державного бюджету.
  • Вуличне освітлення с. Левадівка – 600 тис. грн. кошти місцевого бюджету.
  • Капітальний ремонт даху, заміна вікон та дверей, внутрішній ремонт Ісаєвської ЗССО (школа) на що виділено близько 2.6 млн. грн з яких 1.3 млн. грн кошти місцевого бюджету.

Заплановано багато зробити в плані соціально – економічного розвитку громади, але все буде залежати від того як ми будемо сплачувати податки. На сьогоднішній день є проблема з декларуванням доходів громадян, заборгованість по оренді землі, мінімізація заробітної плати та ін.

В зв’язку з тим що с. Ісаєве заявлено 3 червня 2021 року на участь в обласному конкурсі " Найкращий сільський населений пункт із благоустрою Одеської області" планується провести великий об’єм робіт по благоустрою :

Насадження паркових зон « центр», «стадіон», «дитячий майданчик район Болгарове» в період з 20 серпня по 10 вересня цього року , благоустрій дитячих майданчиків, зупинок, узбіччя доріг в межах села, благоустрій території церкви за рахунок спонсорів, поточний ремонт вуличного покриття по вулицях села, виготовлення ПКД на капітальний ремонт вул. Лещенка Петра, благоустрій пам’ятника Воїну – Визволителю біля школи, стадіону та проведення його огородження, ремонт центрального входу будинку культури. На обладнання сцени буде виділено 100 тис. грн. з обласного бюджету.

Всіх жителів с. Ісаєве прошу взяти активну участь в благоустрої а вся громада буде допомагати в цьому напрямку.

 На стадії завершення розробки Стратегічний план розвитку Андрієво – Іванівської сільської ради на 2021 – 2025 роки. Потрібно негайно виготовляти проектно – кошторисні документації на всі об’єкти громади які потребують капітального ремонту, і тільки тоді ми зможемо розраховувати на субвенції з державного та обласного бюджетів.

Велика увага приділяється закладам освіти, практично з початку 2021 року організовано безоплатне харчування школярів. В подальшому від батьківської плати будуть звільнені вихованці дитячих садочків. Проведено повністю оздоровлення школярів. Школи та дитячі садочки забезпечувалися якісними продуктами харчування.

З 1 червня в с. Настасіївка відкрито Територіальний центр соціального обслуговування, створені гарні умови як для пацієнтів так і для обслуговуючого персоналу. Працевлаштовано 9 чоловік з чотирьох населених пунктів (с. Настасіївка, с. Левадівка, с. Андрієво – Іванівка, с. Ісаєве).

Є багато напрямків роботи про які можна надати інформацію, але це зроблять детально відділи та служби – кожний по своїм функціональним обов’язкам. Я всі свої зусилля направляю на якісне виконання завдань які стоять перед мною і не прихильник виставляти це напоказ, громадяни повинні оцінювати це самостійно.

За 6 місяців роботи керівництвом та спеціалістами сільської ради не витрачено жодної копійки бюджетних коштів на паливно – мастильні матеріали, а це близько 43 тис. грн. витрат зі своєї заробітної плати.

Нажаль є помилки в роботі але вони оперативно виправляються.

Готовий завжди співпрацювати з кожним громадянином. Сприймаю позитивно - об’єктивну критику, але не розумію « критиканів » та брехунів, у яких за спиною лише особисті амбіції, які за своє життя навіть не посадили дерева на роботі якій працюють, а повчають всіх як жити. Можливо ви щось розпочали робити а влада вам завадила?

Маю велику надію та сподівання на тісну співпрацю з керівниками аграрного бізнесу, ФОПами,  та громадянами і разом ми досягнемо великих успіхів у покращенні життя людей та благоустрої населених пунктів нашої громади.

 

З повагою,

Сільський голова                                                            О.ГВОЗДІК

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь