A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андрієво-Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу звертає Вашу увагу на збільшення випадків виникнення пожеж на відкритих територіях з початку 2021 року.

Дата: 23.03.2021 09:57
Кількість переглядів: 599

 

Причиною переважної кількості випадків є недбала поведінка людей з вогнем та порушення правил пожежної безпеки. Спалювання сухої трави в природних екосистемах або листя на присадибних ділянках може з легкістю переростати у неконтрольоване горіння, чим загрожує знищенням лісового фонду держави, біоресурсів, будівель та споруд житлового сектору, спричиняти забруднення атмосферного повітря, що в свою чергу є прямою загрозою навколишньому природному середовищу, здоров’ю та життю людей.

За спалювання трави передбачена адміністративна а також кримінальна відповідальність. Так, за випалювання пасовищ, стерні, рослинності чи її залишків, листя, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф становить від 3060 до 6120 грн для громадян і від 16830 до 17000 грн - для посадових осіб. У випадку паління багаття на території природно-заповідного фонду людям загрожує штраф від 6120 до 12240 грн для громадян і від 21420 до 25500 грн для посадових осіб. Крім цього, відповідно до статті 245 ККУ, за знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу порушник може нести і кримінальну відповідальність: штраф від 91800 до 153000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь